Vad släpper du taget om för att känna dig levande?

Dag fyra i Josefines #yogareflekteradela. Dagens reflektion:  Vad släpper du taget om för att känna dig levande?

Det jag insåg för något år sedan är att det är jag som har ansvar över mitt liv. Mina tankar, hur jag uppfattar saker, hur jag uppfattar att andra människor är mot mig, hur jag är mot andra. Jag insåg att när jag inte orkar mer så är det jag som måste våga säga nej, utan att det gör något. Jag kan inte ansvara för andras känslor och jag måste ta hand om mina egna.

Jag har känt mig väldigt egoistisk i många lägen, när jag har sagt nej för att jag faktiskt inte har lust eller för att jag helt enkelt är trött och inte orkar. Man måste ställa sig frågan för vem sin skull gör jag det? Jag har insett att man kan inte pleasa alla, jag behöver inte alltid förklara mig, men om jag får frågan om mitt val så måste jag också kunna stå för det och ge ett ärligt svar.

Det här året har varit så sjukt befriande på så många sätt, just för att jag har börjat lyssna inåt och insett att livet ska inte vara ok, det ska vara jävligt bra, så klart finns det undantag med sorg och smärta, men rent generellt, när jag insåg hur viktig jag är i mitt liv så har jag också tagit mig igenom trista och jobbiga stunder på ett helt annat sätt.

Jag har jobbat med att släppa på kraven, det där med att man ska vara “flinkpike” som vi säger på norska. Att man försöker vara alla till lags, vara en bra mamma, en bra flickvän, dotter, kompis, kollega, ha ett städat hem, träna osv. osv. När jag har släppt på det som jag tror förväntas av mig, har livet också blivit så väldigt mycket lättare och roligare, inte minst.

Jag har slutat att ha dåligt samvete över allt jag inte får gjort, jag är inte mer än människa och jag kan inte räcka till över allt. Jag har slutat att ha dåligt samvete över val jag tar.
Mår jag bra av yoga så kan jag ta mig tid till att gå på yoga en hel helg. Jag åker iväg till mina kompisar och bara är eller dansar hela natten. Jag träffar nya människor. Jag är med min familj för att jag behöver dem och dem behöver mig.

När jag gör något som gör mig lycklig, som får mig att må bra, som gör att jag känner mig levande, så finns det heller ingen grund till att ha dåligt samvete. Det är bara jag och ingen annan som skapar det dåliga samvetet.

Jag fortsätter att släppa taget, viftar bort det dåliga samvetet och på alla krav som jag ställer mig själv ❤️


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *