Hur ger du dig själv kärlek?

Dag nio av Josefines #yogareflekteradela. Hur ger du dig själv kärlek?

Jag måste säga att som mamma till två tjejer på åtta och fyra och ett halvt år så tycker jag är det väldigt lätt att glömma bort mig själv. När jag inte prioriterar mig själv och när jag inte fyller upp min egen kopp med saker jag tycker om och mår bra av, så har jag också svårt att fylla upp “love tanken” mellan mig och J. Jag blir också en trött och grining mamma. Det blir helt enkelt en väldigt ond cirkel.

Det kommer perioder när jag tappar bort mig själv, när det känns som att det enda jag gör är att laga matpakker, laga mat, köra till olika aktiviteter, ha ett hus fullt med barn, hjälpa till med läxor, klä av, klä på, trösta, peppa, steka pannkakor till turer aaaand the list can be long . . Men det är den vägen jag har valt och livet med barn är hektiskt och samtidigt helt underbart. Något annat får man inte tro.

Jag har på senare lärt mig att prioritera mig själv, att hitta balansen mellan att vara Malin, mamma, flickvän, dotter, kollega, syster & vän.

Jag har stunder där jag knappt hänger med själv. Och jag har stunder där jag prioriterar att bara vara. Jag åker iväg för mig själv om det bara är för några timmar. Jag tar bussen till mina barndomskompisar och bara hänger en hel helg. Jag går på yoga en gång i veckan. Jag träffar min “mammagrupp” och bara pratar om stort och smått. Jag har hittat lyckan av att åka på intensiva yoga-helger. Jag fixar barnvakt bara för att få gå ut och äta och njuta sällskapet tillsammans med J. Jag sätter mig ner och läser en bok.

Jag har insett att om jag ska vara lycklig och må bra så måste jag ge mig själv den tiden. Annars kollapsar jag tillslut. Och det är verkligen en av de bästa insikterna och prioriteringarna jag har gjort.

Det jag ser nu, medans jag läser igenom det jag har skrivit, är att jag har slutat ge mig själv dåligt samvete. Dåligt samvete för att jag inte är bra nog för alla andra, dåligt samvete för att inte räcka till. Jag ger mig själv den tiden, min egentid, kärlek, för att fylla upp min kopp och kunna ge vidare till dem runt mig ❤️

Photography by Elisabeth Fosse / Northern bohemian 

Jag gav mig två dagar på Movement arts festival i Oslo. Jag hade först “inte tid”, det var både födelsedagsfirande, besök och ett dåligt samvete av att vara borta i två dagar ifrån familj. Men så lyssnade jag på vad jag ville och jag fick två dagar som gav mig så otroligt  mycket ❤️

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *