Om du hade ett år kvar att leva, hur skulle du leva ditt liv?

Dag 12 av Josefines #yogareflekteradela. Om du hade ett år kvar att leva, hur skulle du leva ditt liv?

Det är så tunga frågor! My god! Men som jag har skrivit om innan, jäklar vad skönt det är att gräva i saker som är jobbiga.

Hade jag varit helt ekonomiskt oberoende under det året så hade jag absolut rest, rest runt till alla världens hörn med både familj och vänner. Framförallt Indien, det är något i mig som så gärna vill dit. Jag hade rest för att få uppleva andra kulturer, möta människor och fått uppleva världen med dem jag tycker om.

Men om det var med dem förutsättningarna som jag har nu så tror jag helt enkelt att jag hade levt så som jag gör nu. Det är så spännande att vara på den personliga resan som jag är på. Jag hade absolut gett allt under det året vad det gäller att få tid med familj och vänner. Men jag har ett jobb som jag älskar att gå till, som ger mig så otroligt mycket varje dag, hade det varit för några år sedan så hade jag nog inte svarat det samma. Men jag är så nöjd med det jag har just nu. Kanske att jag inte känner det samma om ett år men nu är mitt liv jäkligt bra. Jag har hittat en fin balans mellan mig och allt som snurrar runt mig. Jag älskar att läsa och lära, jag har slutat att vara rädd för att ta kontakt med nya människor vilket har gett mig ett enormt utbyte bara de sista månaderna.

Det är ju egentligen omöjligt att svara på en sån här fråga. Jag kanske hade fått dödsångest delux, det kommer automatisk när man får barn, men att veta att man bara har ett år kvar kan göra att man vänder helt på livet eller så hamnar man bara i ett tomrum. Jag hoppas att jag hade kunnat njuta det året, att jag hade sett att jag har fått ett år extra i livet i stället för att tänka att jag bara har ett år kvar. Lite som ett halvt vinglas, är det halvtomt eller halvfullt? Jag tror att man tar allt väldigt mycket lättare, små oväsentliga saker, som ett bråk, får ingen betydelse, medan man kanske sätter pris på, och ser, helt vardagliga saker med andra ögon. Jag tror att man hamnar mer i nuet vad det gäller allt. Bara det att njuta en måltid, se färger och känna på konsistens och alla smaker.

Det är så viktigt att reflektera över så tunga frågor, även om jag inte upplever det nu, så är det många som idag har fått besked om att dem bara har x-antal månader kvar att leva. Vad gör man så? ♥

Jag tror att bara det att få hoppa på cykeln upplevs med helt andra sinnen än vad det gör för mig idag. Att få känna på vinden och farten ♥

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *